Къде да търсим скъпоценните трюфели?

ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ С МАСКАРПОНЕ /CHOCOLATE MASCARPONE TRUFFLES - sugarmouse Там растителноста е типичната за виреене на трюфели. Един малко по-различен вариант за приготвяне на любимите домашни бонбони. Асортиментът се предлага в малки, средни и големи опаковки – бонбони, бонбониери, пакетирани шоколадови десерти, отделно опаковани насипни бонбони и трюфели и много други шоколадови вкусотии. Това се отнася до най-разпространения черен летен трюфел, докато белия трюфел, който се търси от шикозни ресторанти в цяла Европа и Русия, може да стигне до цена от 5 000 EUR за килограм. Сравнително по-ниската му цена и близкия външен вид с черния трюфел стават честа причина за измами. Поради гъстата му и рунтава козина, поддръжката му е по – трудна и е по – подходящо да работи в чисти гори или култивирани плантации, но това не е проблем ако подстригвате кучето си по – често. Поради липса на регламентация се предполагат загуби за бюджета в размер на приблизително 6 милиона лева на година от експорта на този ресурс.

Kesene Mausoleum design illustration mausoleum perspective russia vector Запазването на трюфелите, зависи до голяма степен от неговия тип (черните трюфели са по-устойчиви, докато белите трюфели се развалят по-бързо). Едва 1% от трюфелите, открити в България, се продават на вътрешния пазар, като основната част заминава в Западна Европа. Балканските трюфели понякога се представят лъжливо като произхождащи от северноиталианския регион Пиемонт, където деликатесът достига много високи цени. Добавете алкохола и течния шоколад, като продължите да разбивате, докато получите пухкав и плътен крем. Щом чуят тази дума повечето хора веднага си представят кръгли шоколадови бонбони, с невероятно вкусен и пухкав пълнеж. Може брандира всички свои шоколадови изделия с рекламното лого на фирмата Ви – малки шоколадчета, кутии шоколадови бонбони, опаковки с трюфели, самостоятелно опаковани бонбони, меденки. Наричан е „италиански трюфел”, поради отглеждането му в районите на Северна и Централна Италия. Бретон Шпаньол – също подходящо куче за лов на трюфели поради темперамента на породата и желанието на нейните представители за активен начин на живот. Трюфелите са една от най-скъпите храни на света, а всеки, който е имал щастието да ги опита, остава запленен от техния вкус. Този трюфел е много рядко срещан и расте само натурално, затова белите трюфели са най-скъпите в света и в зависимост от реколтата те могат да достигнат до няколко хиляди евро на кг.

Казино сесия "НЕНАСИТНА" + ТЕГЛЕНЕ НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ

Той се събира и яде от хиляди години и въпреки че прилича повече на картоф, все още е най-широко събираният трюфел в света. Страната на ботуша е най-големият търговец на трюфели в света. За разлика от зимните видове, летният български трюфел се нарежда по качество на първите места, заедно с италианския и френския трюфел. От 150 евро/кг до 5000 евро/кг варира цената на ароматната гъба, като се започне съответно от летния и се стигне до белия трюфел. След като узреят стават по-тъмни. Бонбоните стават чудесни с пияни вишни, портокалови корички, крокант или други ядки. Намират се сериозни количества в Предбалкана, Сакар, Средна гора и в други планински и хълмисти местности до 600-700 м надморска височина. Ако този бизнес се развива в България – продукцията трябва да се изнася навън. Преди консумация, трюфелите трябва да бъдат почистени от пръстта, като за целта се използват четка и вода. Моля обадете се за актуална цена. Цената на пресните трюфели не е фиксирана целогодишно, затова са възможни разлики между пазарната цена в момента и цената, обявена в сайта ни.

На благотворителен търг в Лондон през 2006 година, трюфел е тегло от 1.2 кг е продаден за изумителната цена от 100 000 евро, но след това трюфел, намерен край Пиза бе продаден за още по-умопомрачаващите 150 000 евро. Има много и най-различни видове трюфели, но не всички са годни за консумация. Според “24 часа” цяла Странджа е бъкана с трюфели и това не е тайна за никого. Въпреки това са изключителен деликатес и интересът към тях е огромен. Освен пресни трюфели, ние можем да Ви предложим и сухи (дехидратирани) черни трюфели, които под тази форма са доста по-трайни и лесни за съхранение и търгуване с тях. Трюфелите са без сметана и шоколад, лесни и много вкусни. Римските императори са се наслаждавали на трюфелите без каквито и да било добавки. Те се появяват само там, където в почвата има варовик, отбелязва Пенев. Както вече споменахме, трюфелите виреят под почвата и нямат стебло. След като трюфелите станат достатъчно твърди да се взимат с пръсти, ги оваляйте в какао или върху всеки бонбон сипете малко стопен шоколад. Това, което прави трюфелите толкова скъпи е техният недостиг, кратка сезонност и трудността при събирането им. Европейското законодателство в областта предвижда процентът микориза да е над 35%. На пазара има растенията със 70% – 80% микориза, поради което стойността им е по-висока, докато растения предлагани на цени от 8-12 евро/бр.